Voorjaars- en zomeravondcompetitie 2022

24 november 2021

Je kunt je weer aanmelden voor de voorjaars- en zomeravondcompetitie. Deze starten in het voorjaar, een maand na elkaar. Zie de 2 bijlagen met speeldata voor beide competities.
De zomeravondcompetitie is op de woensdagavond en wordt ook vermeld in het competitie-aanbod (zie bijlage). Omdat het 2 gescheiden competities zijn, kan je tegelijkertijd aan beide meedoen.
 
Je kunt je met een team t/m zondag 2 januari 2022 aanmelden door bijgevoegd aanmeldingsformulier in te vullen en naar mij te mailen. De deadline voor de inschrijving van de Zomeravondcompetitie is pas op zaterdag 19 maart 2022, meer eerder aanmelden is natuurlijk prima.
 
Als VCL deel ik geen teams in. Dat doen jullie zelf. Maar als het niet lukt om een team op de been te brengen en je toch graag mee wilt doen, meld je bij mij. Geef per mail je speelsterkte en eventuele ervaring met het spelen van wedstrijden en competitie aan me door. Geef ook aan naar welke dagdelen en soort competitie je voorkeur uitgaat. Deze informatie stuur ik door naar de teamcaptains die zich hebben aangemeld. Het komt namelijk regelmatig voor dat al in de aanloop naar de competitie en uiteraard tijdens, zij op zoek zijn naar invallers.

LET OP: Vrijdagavondcompetitie - om de week en 5 speeldagen
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar heeft de KNLTB onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken, zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld. 

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?
- Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april;
- Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set; 
- Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken; 
- De doorlooptijd van de vrijdagavondcompetitie is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Wat betekent dit voor TV Nieuwkoop?
Voor de voorjaarscompetitie hebben we 14 vrijdagavond DUBBEL teams die 5 keer om de week spelen. Voor die 5 competitieavonden huren we 4 halbanen erbij. GEMENGDE teams kunnen zich voor de vrijdagavond aanmelden.
Vanwege de versoepelde (inval)regels van KNLTB (zie bijlage) is het mogelijk dat een speler zowel uitkomt voor een gemengd- als dubbelteam op de vrijdagavond. Hierdoor kan alleen in onderling overleg met captains van de tegenstander een thuiswedstrijd worden ‘verplaatst’ naar een ‘gemengd dubbel-’vrijdagavond.
NB: Vanwege deze wijzigingen wil ik graag met teamcaptains in de maand december afstemmen hoe hiermee om te gaan.

Informatie over het KNLTB competitie-aanbod, de speeldata, het aanmeldingsformulier en uitleg over het invallen in een ander team, vind je in de bijlage. Alle informatie over competities kun je ook altijd terugvinden op Centrecourt.nl.
 
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.

Met sportieve groet,

Suzan Aantjes
VCL TV Nieuwkoop
[email protected]
06-11591728 (muv 22 t/m29 november ivm vakantie)

speeldata-zomeravond-2022.pdf speeldata-voorjaarscompetitie-2022.pdf aanbod-knltb-voorjaarscompetitie-2022-zuid-holland.pdf Aanmeldingsformulier 2022.docx uitleg-invallen-in-ander-team.pdf

Nieuwscategorieën